Fot. J. A. |
Przepis Pani Grażyny
Składniki:
- 15 sztuk małych młodych ziemniaków
- 15 cienkich plasterków boczku
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- Kilka listków szałwii
- Pieprz, sól, koperek
- Długie wykałaczki
- Olej do smażenia
Wykonanie:
Młode ziemniaczki umyć, ugotować w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w jeden plasterek boczku. Pomidorki przekroić na pół. Ziemniaki, pomidory i szałwię nadziewać na przemian na długie wykałaczki. Szaszłyki oprószyć pieprzem, solą i koperkiem. Olej rozgrzać na patelni i usmażyć szaszłyki na rumiano ze wszystkich stron. Podawać z ulubionym sosem lub ketchupem.
Fot. J. A. |
Zajadajcie ze smakiem:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj, miło nam, że tu gościsz:)
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.