10 cze 2012

Szaszłyki na patelnię

Fot. J. A.

 Przepis Pani Grażyny



Składniki:

  • 15 sztuk małych młodych ziemniaków
  • 15 cienkich plasterków boczku
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • Kilka listków szałwii
  • Pieprz, sól, koperek
  • Długie wykałaczki
  • Olej do smażenia


Wykonanie:

Młode ziemniaczki umyć, ugotować w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w jeden plasterek boczku. Pomidorki przekroić na pół. Ziemniaki, pomidory i szałwię nadziewać na przemian na długie wykałaczki. Szaszłyki oprószyć pieprzem, solą i koperkiem. Olej rozgrzać na patelni i usmażyć szaszłyki na rumiano ze wszystkich stron. Podawać z ulubionym sosem lub ketchupem.





Fot. J. A.



Zajadajcie ze smakiem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj, miło nam, że tu gościsz:)

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Wszystkie zamieszczone na tej stronie zdjęcia oraz teksty są autorstwa Koła Gospodyń Wiejskich w Świerczowie lub posiadamy zgodę na ich publikacje oraz zamieszczamy o tym informacje pod postem.

Zanim skopiujesz ZAPYTAJ O ZGODĘ. Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.