Przepis Pani Wandy
Składniki
na ciasto:
- 30 dkg mąki
- 10 dkg cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 żółtka
- 1 całe jajko
- ½ kostki masła
- 1 łyżka śmietany
Połączyć
składniki i zarobić ciasto. Podzielić na połowę. Jedna cześć
ciasta wyłożyć na brytfankę. Przygotować ser.
Składniki
na ser:
- 1 ½ kg sera
- 8 jajek
- 12,5 dkg masła
- 1 ½ szkl. cukru
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżki maki ziemniaczanej
- 2 cukry waniliowe
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Rodzynki
Masło,
cukier, żółtka ucierać, dodawać kolejno składniki a na końcu
ubitą pianę. Wylać ser na ciasto i na wierzch ułożyć kratkę z
drugiej części ciasta. Posmarować jajkiem i piec w temp. 180 stopni przez 60 min. Do zrumienienia.
Zajadajcie ze smakiem:)