4 lip 2012

Sałatka bagienna


Przepis Pani Marii





Składniki:

  • 1 kalafior
  • 3 jajka
  • 2 zielone ogórki
  • 2 pomidory


Sos:

  • 2 łyżki majonezu, 
  • mały kubek jogurtu naturalnego, 
  • natka kopru i pietruszki, 
  • sól, 
  • pieprz do smaku.

Wszystkie składniki zmielić w blenderze.


Wykonanie:

Kalafior ugotować pokroić w różyczki, ogórki, pomidory i ugotowane jajka pokroić w ósemki, ułożyć w salaterkach i zalać sosem.



Zajadajcie ze smakiem:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj, miło nam, że tu gościsz:)

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Wszystkie zamieszczone na tej stronie zdjęcia oraz teksty są autorstwa Koła Gospodyń Wiejskich w Świerczowie lub posiadamy zgodę na ich publikacje oraz zamieszczamy o tym informacje pod postem.

Zanim skopiujesz ZAPYTAJ O ZGODĘ. Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.